КНИГИТЕ ШТО ЈА ПРОМЕНИЈА ИСТОРИЈАТА

КНИГИТЕ ШТО ЈА ПРОМЕНИЈА ИСТОРИЈАТА

Вообичаена цена
ден 4,490.00
Акцијска цена
ден 4,490.00
Вообичаена цена
ден 0.00
Продадено
Единечна цена
за 
Вклучен данок.

Неверојатен визуелен водич низ најпознатите, најретките и најважните пишани дела во светот

Запознајте се со најпознатите книги на сите времиња и восхитувајте се на нивните приказни! Оваа енциклопедија ја опфаќа историјата на пишаниот збор, од 3000 п.н.е. до денес. Хронолошките поглавја ја покажуваат еволуцијата на човековото знаење, но и начинот на правење книги.

Книгата содржи светски познати книги кои имале најголемо влијание врз историјата, како што се Античка египетска книга на мртвите, Махабхарата, Галилеовиот дијалог за двата најголеми системи во светот, Револуционерната работа на Дарвин за потеклото на видовите, Дневникот на Ана Франк, првото издание на Пингвин со карактеристични портокалови корици, кое стана симбол на писменоста меѓу двете светски војни и многу други интересни дела.

Секоја книга е претставена со зачудувачки фотографии и фасцинантни биографии на оние што ги создале. Книгите што ја сменија историјата обединуваат речници, дневници, претстави, песни, договори и религиозни текстови во една неверојатна прослава за непобитната моќ на книгите.

Стари или нови, книгите избрани за ова издание ги сменија нашите животи и потсетуваат на тоа кои сме!

Пронајдете интересни факти и уште многу детали за ракописите и печатените книги во новата убава и уникатна книга за КНИГИ КОИ ЈА МЕНУВААТ ИСТОРИЈАТА!

Димензии: 25 × 30 см
Број на стр.: 256
Подврска: тврда
Јазик: македонски