ИСТОРИЈА

ИСТОРИЈА

Вообичаена цена
ден 4,990.00
Акцијска цена
ден 4,990.00
Вообичаена цена
Продадено
Единечна цена
за 
Вклучен данок.

Дефинитивен визуелен водич од зората на цивилизацијата до денес!

Впечатлив поглед на човечкото постоење: совршен за семејната полица за книги

Хомо сапиенсот останал ист вид, главно непроменет во генетскиот состав и анатомијата уште од ерата на Кро-Магнон. Спротивно на тоа, културните, социјалните и технолошките промени од тогаш не биле ништо помалку од вонредни. Раскажувајќи ја нашата приказна, од праисторијата до денес, со Историјата  може да си дозволите патување кое предизвикува размислување, откривајќи ги заедничките нишки и силите што ја обликувале човечката историја, со вклучување на пронајдоци, откритија и идеи што ја обликувале светската историја преку поглед на човековите достигнувања со артефакти, сликарство, скулптура и архитектура, извештаи на очевидци и биографии на клучни фигури сеопфатен временски план што ги прикажува клучните настани во земјите во светот.

Оваа сеопфатна и привлечна визуелна енциклопедија ја раскажува приказната за нашиот свет со вистинска длабочина и детали, од потеклото на животот на Земјата, па сè до 21 век. Човечките напори и достигнувања се графикувани и опишани од секој агол, заедно со клучни настани, револуционерни идеи, политички сили и технолошки достигнувања што го обликувале напредокот на нашата планета. Повеќе од 600 страници е хроника на глобалната историја на најинформативен, илуминативен и инспиративен начин.

Зачудувачки слики и илустрации го оживуваат авторитативниот текст, така што секоја историска епизода се истражува и објаснува за лесно упатување и разбирање.

Притоа, дадени се јасни точки во историјата, но концизни извештаи, заедно со профили на влијателни фигури, како што се Рамезес Втори, Јулиус Цезар и Нелсон Мандела и мн. други.

Бидејќи секој момент во историјата е дефиниран и детален, причините и последиците се дадени во придружните панели за да обезбедат поширок контекст и да ги прошират нашите хоризонти.

Современите проблеми, вклучувајќи ги климатските промени и подемот на социјалните медиуми, нè извлекуваат од минатото и не` водат цврсто во сегашноста, историјата е приказна на човештвото во која сите ние треба да учествуваме.

Овој класичен копендиум е достоен додаток на која било полица за книги или библиотека за генерации читатели да гледаат со чудо во светот.

Дефинитивната приказна за човечката историја стара 4,4 милиони години, од потеклото на човештвото до 21 век, опфаќајќи го целиот свет и заснована на најновите истражувања, комплетна приказна за луѓето, настаните, темите, идеите и силите што ги обликувале човечките постоење. Книгата  содржи пресвртни точки на нашата историја: извештаи и биографии на очевидци со даден личен агол на големите настани. Истражете го наследството на човештвото од архитектурата и артефактите до големите идеи што го сменија нашиот свет. Испитајте го ефектот што човекот го имаше врз природата и обратно.

Откријте како е отклучено минатото: од толкување на антички документи до анализа на ледените јадра. Притоа, треба малку да се запрашаме за дрскоста оваа книга да се нарекува „дефинитивниот“ водич за историјата, но ова издание  го оправдува тоа тврдење. Со безброј фотографии, артефакти, мапи, временски рамки, уметнички дела и цртежи, тоа е дефинитивно визуелна историја.

Поделена е во осум единици:

  1. потекло;
  2. владетели / хиерархии;
  3. мислители / верници;
  4. воини, патници / пронаоѓачи;
  5. ренесанса / реформација;
  6. индустрија / револуција;
  7. население / моќ; и
  8. националните истории.

Нејзините 152 поглавја и 40 специјални ширења на фокусите се доволно детални за да ја обезбедат таа дефинитивна историја што ја тврди книгата. Посебна (и многу убава) карактеристика е индивидуалната временска рамка за 195 земји во светот (континент по континент). Страниците се тешки, полу-сјајни. Последните 15 страници се целосен индекс.

Во рамки на националните истории на државите во Европа е  и делот за Македонија од VIII век п.н.е. до денес, со акцент на најважните историски настани, од дамнина до најновите збиднувања.

Димензии: 25 × 30 см

Број на стр.: 612
Подврска: тврда
Јазик: македонски