АТЛАС НА ИСТРАЖУВАЊАТА

АТЛАС НА ИСТРАЖУВАЊАТА

Вообичаена цена
ден 3,720.00
Акцијска цена
ден 3,720.00
Вообичаена цена
ден 0.00
Продадено
Единечна цена
за 
Вклучен данок.

Некои истражувачи го следеа сопствениот сон да откријат непознати светови, други беа вовлечени во непознатото од силна научна радозналост или жед за авантура. Без оглед на мотивот да продолжат со истражувањата, тие постепено нацртаа карта на светот.

Страниците на овој атлас се пресекуваат по патеките што ги следеа овие истражувачи. Мапите, фотографиите и илустрациите ја оживуваат историјата на големите географски откритија: од откривањето на нови култури и нови континенти, преку освојувањето на највисоките планински врвови, од напредување до најголемите океански длабочини, сè до истражување на бесконечните пространства на просторот

  • Географски карти со трасата на експедициите
  • Интересна статистика за истражувачки експедиции
  • Стари слики и цртежи што предизвикуваат историски настани и луѓето кои учествувале во нив
  • Прекрасни фотографии
  • Хронолошки преглед на истражувачките експедиции од 1400 г. п.н.е. до 2000 г.
  • Биографии на истражувачи кои придонеле да се запознаат со овој мал дел од универзумот што луѓето го нарекуваат дома.

Со овој атлас патуваме и истражуваме низ прекрасните фотографии кои ги содржи оваа книга. Ова инспиративно издание нуди повеќе од историја, изобилува со фотографии, илустрации и цртежи. Атласот на истражување ги прикажува вековите полни со храбри подвизи...

ИЛУСТРИРАНИОТ  АТЛАС НА ИСТАРАЖУВАЊЕ НИ ГИ ОТКРИВА  ВЕКОВИТЕ НА ХРАБРИ НАПОРИ ЗА НЕПОЗНАТОТО ДА ГО НАПРАВАТ ПОЗНАТО.

Димензии: 25 × 34,5 см
Број на стр.: 281
Подврска: тврда
Јазик: македонски