FJALOR OXFORD – ANGLISHT I ILUSTRUAR

FJALOR OXFORD – ANGLISHT I ILUSTRUAR

Вообичаена цена
ден 1,990.00
Акцијска цена
ден 1,990.00
Вообичаена цена
ден 4,530.00
Продадено
Единечна цена
за 
Вклучен данок.

Оксфорд - илустриран речник со албански предговор

Знаењето јазици Ви ги отвора вратите

Ова е сеопфатен прирачник. Не е само речник, туку претставува универзален енциклопедиски лексикон. Во него се опфатени 187 732 зборови на англискиот јазик. Содржи 5 700 изрази, многу правни термини, технички поими, медицински изрази и поими,  се што му е потребно на еден современ човек.

Освен тоа, во книгата има и над 5 000 прекрасни илустрации.
Во речникот се опфатени сите области: уметност, спорт, музика, индустрија, животински и растителен свет, науки, технологија, медицина..., има над 400 теми.

Зошто оваа книга е лексикон?
Затоа што е објаснето значењето на секој збор, неговата употреба и потеклото на зборот, односно влијанието на класичните и другите јазици.
Англичаните со гордост велат дека ова е библија на англискиот јазик, зашто јазикот е создаден од јазиците на многу племиња што во текот на многу децении и векови го создавале и го развивале.

Освен тоа, овој речник содржи сеопфатен и целосен приказ на граматиката, т.е. над 400 упатства за користење на граматичките правила и стручни совети.

Димензии: 20 × 26 см
Број на стр.: 1008
Подврска: тврда
Јазик: 16 страни албански предговор