FAKTOPEDIA – ENCIKLOPEDIA ME ILUSTRIME

FAKTOPEDIA – ENCIKLOPEDIA ME ILUSTRIME

Вообичаена цена
ден 1,490.00
Акцијска цена
ден 1,490.00
Вообичаена цена
ден 4,490.00
Продадено
Единечна цена
за 
Вклучен данок.

ФАКТОПЕДИЈА, на албански јазик, претставува епохално издание во светски размери и е подготвена  според англиското издание на издавачката куќа DORLING KINDERSLEY. 

ФАКТОПЕДИЈА е подготвена сообразно со училишните учебници и содржи тринаесет целосно обработени целини. Не е составена по азбучен ред, туку по целини.

Првпат во историјата содржините се обработуваат како целини кои се учат токму во основното и средното образование и во текот на целиот живот. Целосно обработени се следниве целини:

 • АТМОСФЕРА
 • ЗЕМЈА
 • ЖИВИОТ СВЕТ
 • ЧОВЕЧКОТО ТЕЛО
 • ВЕРУВАЊА И ОБИЧАИ
 • УМЕТНОСТ И МЕДИУМИ
 • СПОРТ
 • НАУКА
 • ТРАНСПОРТ
 • КОМУНИКАЦИИ
 • ИНДУСТРИЈА
 • ЗЕМЈИТЕ ВО СВЕТОТ 
 • ИСТОРИЈА

Секоја тема, на една или две страници е тематски заокружена целина, составена така за да може да понуди прегледно и разбирливо што повеќе податоци за темата што се обработува. Информациите на секоја страница се распоредени по јасен и логичен редослед, од основните и најважните до разни занимливости, споредби, рекорди итн.


Содржи:

 • 50 000 факти,
 • 15 000 илустрации,
 • регистар на 10 000 поими.

 

Димензии: 23 × 28 см
Број на стр.: 456
Подврска: тврда
Јазик: албански