АТЛАНТИКА

АТЛАНТИКА

Вообичаена цена
ден 1,990.00
Акцијска цена
ден 1,990.00
Вообичаена цена
ден 6,479.00
Продадено
Единечна цена
за 
Вклучен данок.

Откријте го секој агол на светот со сателитски снимки со висока резолуција и детални мапи.

Проучете како изгледа најпознатиот град на вода преку објективот на сателитска камера, погледнете на Црвениот плоштад и Црквата Св. Василиј во Москва или пирамидите во Гиза. На снимката од планината Арарат, може да се види дури и еден овчар и неговото стадо овци.

Во првиот дел од овој атлас, ќе видите географски поглед на секој континент, кој потоа ќе биде прикажан во идентична скала и како сателитска слика: географска карта ја објаснува сликата, а сликата ја визуелизира картата. Вториот дел го прикажува целиот свет во размери од 1: 4,5 милиони и 1: 3 милиони и со секоја мапа ги приближува градовите и пејзажите преку фасцинантни сателитски слики.

Придружните информативни текстови објаснуваат нов поглед на Земјата што ќе ви го одземе здивот. Покрај тоа, ние ќе ви понудиме дополнителни важни информации за прикажаните региони. Конечно, постојат бројни фотографии во боја кои го заокружуваат овој широк спектар на информации.

  • повеќе од 140 детални и јасни географски карти
  • повеќе од 100 сателитски слики од најголемите светски чуда
  • 90.000 имиња на градови, реки, мориња, планински врвови...
  • голем број фотографии и информативни придружни текстови
  • едноставно пребарување користејќи го индексот на преглед

Димензии: 26 × 36 см
Број на стр.: 501
Подврска: тврда
Јазик: македонски